Zo kies je de multifunctional printer die bij jou of je bedrijf past
09 april 2024 

Zo kies je de multifunctional printer die bij jou of je bedrijf past

Dit artikel is speciaal gemaakt om jou stap voor stap te begeleiden in de zoektocht naar de multifunctionele printer die niet alleen aan jouw behoeften voldoet, maar ook jouw manier van werken veel makkelijker maakt. We bespreken de voordelen, de bezwaren en bieden een selectie van topkeuzes aanbevolen door Martin Kroonen, onze expert van Printerservice. Dit alles om ervoor te zorgen dat je een goede keuze maakt die bij jouw situatie past.


Ontdek de multifunctional printer: Een alleskunner voor op kantoor en thuis

Heb je ooit een printer, scanner, en kopieerapparaat tegelijk willen hebben zonder je hele bureau vol te zetten? Dat is precies waar een multifunctional printer (afgekort MFP) om de hoek komt kijken. Deze handige apparaten zijn echte alleskunners en besparen je niet alleen ruimte, maar maken je leven ook een stuk makkelijker. Met zo'n apparaat op je bureau of in je werkkamer wordt werken en thuis zijn net een beetje leuker en productiever. Plus, je hebt meer ruimte over!

multifunctional printer

De voordelen van een multifunctional printer volgens Martin Kroonen van Printerservice

Wanneer Martin Kroonen, de specialist achter Printerservice, praat over de multifunctional printer (MFP), doet hij dat met enorm veel enthousiasme.  Volgens Martin verandert de MFP niet alleen de manier waarop we werken en leven; het apparaat biedt enorm veel voordelen die het dagelijks leven eenvoudiger, ruimtelijker en duurzamer maken.

Gemak op de eerste plaats

Martin benadrukt altijd het gemak van een MFP. Stel je voor dat je nooit meer hoeft te switchen tussen apparaten voor je basis kantoorwerkzaamheden. Printen, scannen, kopiëren – het gebeurt allemaal op één plek. "Het is alsof je een persoonlijke assistent hebt die klaarstaat om je te helpen met wat je maar nodig hebt," zegt hij. Voor Martin en vele anderen maakt dit het gebruik van een MFP tot een naadloze en stressvrije ervaring en is het niet voor niets dat Printerservice dit type printer het meest verkoopt.

Ruimtebesparing

Een ander punt dat Martin graag naar voren brengt, is hoe ruimtebesparend een MFP is. In plaats van je werkplek te vullen met een printer, scanner en kopieerapparaat, heb je alles gecombineerd in één stijlvol apparaat. Dit laat meer ruimte over voor dingen die er echt toe doen – of dat nu extra werkruimte is of persoonlijke accenten die je bureau tot jouw bureau maken.

Beter voor het milieu

Duurzaamheid is een kernwaarde voor Martin en zijn team bij Printerservice, en de MFP past perfect binnen deze visie. "Minder apparaten betekent minder energieverbruik en dat is goed nieuws voor onze planeet," legt hij uit. Het is een eenvoudige stap die iedereen kan zetten om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, en het bespaart op lange termijn ook nog eens kosten.

Makkelijke te beheren

Tot slot wijst Martin op het vereenvoudigde beheer en onderhoud van een MFP. Met slechts één apparaat om je zorgen over te maken, wordt het leven een stuk eenvoudiger. Het betekent minder tijd besteed aan onderhoud en meer tijd voor je werk of je gezin.

Laten we de voordelen, zoals Martin ze ziet, op een rijtje zetten:

 • Gemak: Alles wat je nodig hebt in één apparaat. Printen, scannen, kopiëren – zonder het gedoe.
 • Ruimtebesparend: Eén compact apparaat vervangt meerdere grote machines. Ideaal voor elke werkplek.
 • Milieuvriendelijk: Door te kiezen voor een MFP doe je zowel de planeet als je portemonnee een plezier.
 • Eenvoudiger beheer: Vergeet het juggle van meerdere apparaten; één MFP is alles wat je nodig hebt.
Onze klanten zien de waarde, niet alleen in de productiviteit die het brengt, maar ook in de positieve impact op hun dagelijks leven en het milieu. Het is geen toeval dat we zoveel van deze apparaten verkopen; ze bieden simpelweg een ongeëvenaarde combinatie van voordelen die perfect aansluiten bij de behoeften van moderne bedrijven en huishoudens." - Martin Kroonen, Eigenaar van Printerservice

In 4 stappen de multifunctional printer vinden die bij je past

Het kiezen van de juiste multifunctional printer (MFP) voelt soms als een speurtocht waarbij je niet alleen je huidige wensen in ogenschouw neemt, maar ook probeert te voorspellen wat je in de toekomst nodig zult hebben. Met deze stapsgewijze uitleg helpen we je om de beste keuze te maken.

Stap 1: Breng in kaart wat je nodig hebt

Begin met nadenken over hoe je de printer gaat gebruiken. Ben je iemand die regelmatig grote documenten moet afdrukken voor werk of school? Dan is snelheid en de capaciteit van de papierlade belangrijk. Hecht je veel waarde aan scherpe, heldere foto's voor projecten of herinneringen? Dan staat printkwaliteit bovenaan je lijstje. En vergeet niet de extra's: is scannen en kopiëren iets wat je dagelijks doet? Zet al deze punten op een rijtje, zodat je een duidelijk beeld hebt van wat jouw ideale MFP moet kunnen.

 • Documenten en hoeveelheid: Hoeveel en hoe vaak print je?
 • Kwaliteit: Heb je professionele foto's of gewoon tekst en/of grafieken nodig?
 • Extra functies: Is scannen en kopiëren dagelijkse kost voor je (of juist niet)?

Stap 2: Bepaal je budget (wel zo makkelijk!)

Nu je weet wat je nodig hebt, is het tijd om te kijken wat je kunt en wilt uitgeven. Multifunctional printers variëren sterk in prijs, afhankelijk van de functies en merken. Bedenk dat een iets hogere investering in een kwaliteitsprinter op lange termijn kosten kan besparen op zaken als inktverbruik en onderhoud. Zet een realistisch budget op papier en houd je daar aan.

 • Investering vs. lange termijn kosten: Weeg de prijs af tegen toekomstige inkt- en onderhoudskosten.
 • Realistisch budget: Stel vast wat je maximaal wilt en kunt uitgeven.

Stap 3: Merk en functionaliteiten

Elk merk heeft zijn eigen sterke punten, of het nu gaat om de duurzaamheid van de printers van Kyocera of de uitstekende printkwaliteit van Canon. Doe wat onderzoek naar de merken en bekijk welke het beste aansluit bij je behoeften.

Let daarbij ook op de specifieke functies die je belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld vanaf je smartphone kunnen printen? Kijk dan naar printers met goede draadloze connectiviteit. Is het printen van hoge kwaliteit foto's een must? Focus dan op printers met hoge printresoluties.

 • Merkvoorkeur: Welke merken spreken je aan op basis van betrouwbaarheid en klantenservice?
 • Specifieke kenmerken: Draadloze connectiviteit, printresolutie, snelheid – wat is belangrijk voor jou?

Stap 4: Denk aan de toekomst

Een printer kies je niet voor even, dus denk na over hoe een model jouw behoeften in de toekomst kan ondersteunen. Misschien groeit je bedrijf, of misschien veranderen je printbehoeften naarmate technologieën evolueren. Kies een MFP die flexibel genoeg is om met je mee te groeien.

 • Groei: Kan de printer meegroeien met je behoeften of bedrijf?
 • Technologie: Blijft de printer relevant met toekomstige technologische ontwikkelingen?

Extra tip: Lees beoordelingen en vraag rond

Voordat je een definitieve beslissing neemt, is het een goed idee om beoordelingen te lezen en ervaringen van anderen te horen. Misschien heeft een vriend een model waar je interesse in hebt, of misschien zijn er online forums waar gebruikers hun eerlijke mening delen. Dit kan je helpen om een weloverwogen keuze te maken. Kom je er niet helemaal uit? Wij kunnen je natuurlijk ook altijd adviseren

Ik laat me graag adviseren

Aanbevelingen van printerservice: De top 3 multifunctional printers

Op basis van de expertise van Martin Kroonen, hebben we bij Printerservice drie topkeuzes samengesteld die uitblinken in kwaliteit, prestaties, en betrouwbaarheid:

Triumph Adler P-C2655w MFP

Heb je een knusse werkplek of een thuiskantoor dat schreeuwt om efficiëntie maar niet ten koste van de ruimte? Dan is de Triumph Adler P-C2655w MFP jouw nieuwe beste vriend. Deze slimme printer past perfect in kleinere ruimtes zonder in te leveren op de kwaliteit van je prints. Of je nu verslagen, uitnodigingen of je nieuwste creaties print, deze machine doet het met gemak en elegantie. En het mooiste? Het prijskaartje laat je glimlachen. Meer weten? Duik hier dieper in de wereld van de P-C2655w MFP.

De Triumph Adler Color p2655w mfp koop je bij Printerservice

Triumph Adler 2507i

Nu, voor de ondernemers en bedrijven die het groots aanpakken: de Triumph Adler 2507i staat klaar om aan al je eisen te voldoen. Deze krachtpatser is gemaakt voor snelheid en volume zonder ook maar een beetje te zweten. Grote rapporten, uitgebreide projectvoorstellen of stapels marketingmateriaal? Geen probleem. De 2507i levert keer op keer en zorgt ervoor dat jouw bedrijf blijft draaien als een geoliede machine. Klaar voor een niveau omhoog? Hier vind je alles over de 2507i.

Triumph Adler Color 2507i koop je bij Printerservice

Toshiba e-studio 6518a

Voor de echte zwaargewichten in de kantoorwereld introduceert Martin de Toshiba e-studio 6518a. Deze printer is niet alleen robuust en betrouwbaar, maar ook ontworpen met het oog op hoge productiviteit in de meest veeleisende omgevingen. Verwacht je een printer die dag in dag uit topprestaties levert? Dan is de e-studio 6518a jouw match. Perfect voor bedrijven die geen compromissen sluiten als het gaat om hun printwerk. Leer meer over de e-studio 6518a.

Toshiba e-STUDIO 6518a koop je bij Printerservice


"Elk van de hierboven beschreven multifunctional printers is zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat ze niet alleen voldoen aan onze hoge standaarden van kwaliteit, prestaties, en betrouwbaarheid, maar ook perfect passen bij de diverse behoeften van onze klanten. Bij Printerservice geloven we dat de juiste printer het verschil kan maken in hoe je werkt en leeft. Daarom staan ik en mijn team altijd klaar om je te helpen de perfecte match te vinden." - Martin Kroonen, Printerservice Specialist

Spotlight: Epson L3250 multifunctional printer met voice control

Voor degenen die op zoek zijn naar de nieuwste innovaties, zet de Epson L3250 nieuwe maatstaven met zijn spraakbesturingsfuncties. Dit model, perfect voor zowel thuisgebruik als op kantoor, combineert gebruiksgemak met hoge efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Ontdek in de video hieronder waarom de Epson L3250 een favoriet is onder de beste multifunctionele printers voor thuisgebruikers.


Afsluitende overwegingen voordat je een MFP koopt

En zo komen we aan het einde dit artikel. Voordat je de sprong waagt en je ideale multifunctional printer uitkiest, laten we nog even stilstaan bij een paar laatste gedachten. Het klopt dat de investering in een multifunctional printer wat hoger uit kan vallen dan je misschien gewend bent. Maar onthoud goed: wat je krijgt is niet zomaar een printer. Je haalt een veelzijdige printer in huis die printen, scannen, en kopiëren een fluitje van een cent maakt, en die investering betaalt zichzelf terug in gemak en efficiëntie op de lange termijn.

Natuurlijk, het idee dat je afhankelijk bent van één apparaat voor al deze taken kan een beetje ontmoedigend zijn. Wat als het even niet werkt? Daarom is het kiezen van een betrouwbaar merk en het goed onderhouden enorm belangrijk. Zo blijft je trouwe MFP in topconditie, klaar om elke taak aan te pakken, en ben jij verzekerd van gemoedsrust.

Dus, terwijl je vooruitkijkt naar de vele mogelijkheden die jouw nieuwe multifunctional printer gaat bieden, onthoud dat een goede voorbereiding het halve werk is. Een betrouwbare printer kiezen die past bij jouw levensstijl en werk, betekent investeren in een toekomst waar dagelijkse taken net dat beetje eenvoudiger worden.

Bij Printerservice zijn we er om je te helpen die perfecte match te vinden, zodat je meer tijd overhoudt voor de dingen die er echt toe doen. Van een printer kopen tot aan printer reparatie: wij kunnen je helpen!

Ik kom graag in contact

Over de schrijver
Ik ben Martin Kroonen, jouw go-to expert voor alles wat met printers te maken heeft. Mijn expertise strekt zich ver voorbij het leveren van printers uit.Of je nu advies nodig hebt over de beste printer voor je behoeften, hulp bij de installatie, of een oplossing voor een lastige printerstoring, ik sta klaar om je te helpen.Mijn kennis is niet alleen beperkt tot printers. Met actuele inzichten in IT en audiovisuele systemen bied ik een holistische benadering voor al jouw technologische uitdagingen. Of het nu gaat om het verbeteren van je netwerk of het opzetten van complexe AV-systemen, ik heb de kennis en vaardigheden om je te ondersteunen.Heb je een vraag of loop je tegen een probleem aan met je printer? Voel je vrij om contact op te nemen. Als jouw vertrouwde technologiepartner ben ik hier om al je print- en IT-uitdagingen aan te pakken.
Reactie plaatsen