Datavernietiging

Veilig met data omgaan? Datavernietiging door een professioneel bedrijf biedt uitkomst.

Ik wil meer informatie


Datavernietiging? Laat onze specialist er naar kijken

Voorkomt problemen

Professionele service voor audiovisuele oplossingen

datavernietiging door gecertificeerd personeel

Gecertificeerd

Onze monteurs zijn gekwalificeerd en gecertificeerd.

Datavernietiging door heel Nederland.

Door heel Nederland

Datavernietiging doen we door heel Nederland.

Wij bieden datavernietiging op locatie

In het huidige digitale tijdperk is de veiligheid van uw gegevens essentieel. Bij Printerservice begrijpen we het belang van het beschermen van jouw vertrouwelijke informatie. Daarom komen we rechtstreeks naar je toe om een veilige en efficiënte datavernietiging te garanderen.


Wij kunnen ter plaatse datadragers, zoals harde schijven en USB-sticks, vernietigen, zonder de noodzaak voor risicovol transport. Onder leiding van ons deskundig personeel wordt elke stap van het vernietigingsproces met de grootste zorg uitgevoerd, waarbij we altijd voldoen aan de hoogste normen en regelgeving, zoals de AVG.


Bovendien zorgen we ervoor dat alle restmaterialen op een milieuvriendelijke manier worden verwerkt. Kies voor Printerservice en waarborg de integriteit en veiligheid van jouw gegevens.De voordelen van datavernietiging op locatie

Door datadragers ter plaatse te vernietigen, wordt het risico op datalekken tijdens transport geminimaliseerd
Bij vernietiging op locatie kun je  het gehele proces van begin tot eind observeren. Dit biedt directe gemoedsrust omdat je zeker weet dat jouw data volledig en onherroepelijk is vernietigd.
Er is geen noodzaak om datadragers te verzamelen, te verpakken en te vervoeren naar een externe locatie voor vernietiging. Dit bespaart tijd en middelen en zorgt voor een gestroomlijnd proces.
Sommige industrieën en regelgevingen vereisen specifieke methoden van datavernietiging. Door vernietiging op locatie te kiezen, kan een bedrijf makkelijker aantonen dat het voldoet aan deze strenge normen, zoals de AVG.

Veel dienstverleners die datavernietiging op locatie aanbieden, hebben ook milieuvriendelijke processen voor het afvoeren van vernietigd materiaal. Hierdoor worden afval en mogelijke milieuschade verminderd.

datavernietiging check

Laat een Datavernietiging Check door Printerservice Uitvoeren

In een digitale wereld is het belangrijker dan ooit om er zeker van te zijn dat ongewenste data volledig en veilig is vernietigd. Met de datavernietiging check van Printerservice krijg je een grondige evaluatie van jouw huidige datavernietigingsprocessen en -praktijken. Deze check garandeert dat je voldoet aan alle geldende normen en voorschriften. Door te kiezen voor een datavernietiging check door Printerservice, ben je verzekerd van professionaliteit en gemoedsrust, wetende dat jouw gevoelige informatie correct wordt afgehandeld. Voorkom risico's en laat experts jouw datavernietigingsprocessen evalueren en optimaliseren.

Het belang van een datavernietiging certificaat

Een datavernietiging certificaat is essentieel in deze digitale tijd. Wanneer je kiest voor gecertificeerde datavernietiging via Printerservice, ontvang je een officieel bewijs dat jouw data volgens de hoogste normen is vernietigd. Niet alleen biedt dit certificaat jou gemoedsrust, maar het dient ook als bewijs bij audits en laat zien dat je privacy en gegevensbescherming serieus neemt. Printerservice is bevoegd om deze certificaten af te geven, wat jouw garantie is van veilige en correcte dataverwerking.
Datavernietiging harde schijf

De harde schijf: meest voorkomende doelwit voor datavernietiging

Wanneer je denkt aan datavernietiging, komt de harde schijf waarschijnlijk als eerste in je gedachten. En dat is niet zonder reden. Harde schijven vormen het hart van onze computers, laptops en vele servers. Ze bevatten vaak jaren aan persoonlijke of zakelijke informatie, variërend van familiefoto's tot bedrijfsgeheimen.

De realiteit is dat simpelweg 'wissen' of 'formatteren' van een harde schijf niet voldoende is om de data volledig te verwijderen. Slimme cybercriminelen kunnen nog steeds verloren gewaande gegevens terugvinden en misbruiken. Daarom kiezen steeds meer mensen voor professionele datavernietiging van harde schijven.

Dus, als je echt zeker wilt zijn dat jouw gegevens voor altijd verdwenen zijn, dan is het essentieel om je harde schijf op de juiste manier te vernietigen. Zo bescherm je jezelf tegen mogelijke risico's en zorg je voor een veilige en verantwoorde verwijdering van je digitale gegevens.

Maak een afspraak 
waarom datavernietiging

Waarom is datavernietiging nodig?

In de huidige tijd wordt het steeds belangrijker om veilig data te wissen. Zeker met de komst van de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) loop je nog meer kans om verantwoordelijk te worden gehouden voor datalekken. We adviseren je om, bij het vervangen of defect raken van apparatuur, jouw data, gecertificeerd te laten vernietigen door een professioneel bedrijf. Uiteraard kan Printerservice Barendrecht je daarbij helpen.

Hoe gaat datavernietiging in zijn werk?

Zie in deze video hoe datavernietiging werkt.
Maak een afspraak 

Veelgestelde vragen over datavernietiging / datalek

wat is een datalek

Wat is een datalek?

Bij een datalek krijgen derde personen toegang tot of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens bij een organisatie, terwijl dit niet de bedoeling is van deze organisatie.

Wanneer datalek melden

Wanneer datalek melden?

Wanneer er een datalek bevestigd is, moet dit direct gemeld worden. Het is verplicht om binnen 72 uur dit te melden. De meldplicht datalekken houdt in dat organisaties per direct een melding moeten doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wanneer er sprake is van een ernstig datalek.

Het datalek moet ook gemeld worden aan de betrokkenen (de mensen van wie de persoonsgegevens zijn gelekt).

datavernietiging harde schijf

Doen jullie ook aan datavernietiging harde schijf?

Wij wissen alle vertrouwelijke data op datadragers fysiek en digitaal. Dus ook een harde schijf. Onze shredder vernietigt 200 + harde schijven en datadragers per uur. De overblijfselen zijn metaal en plastic. 

Printerservice kan alle data snel en gecertificeerd vernietigen. Inclusief garantiecertificaat en recycling.

  • Volledige datavernietiging
  • Veilig, snel en gecertificeerd
  • Voor elk aantal
  • Ontvang na datavernietiging en recycling een certificaat

Vraag om de harde schijf vernietigen kosten
Wanneer verbruik je data

Wanneer verbruik je data?

Je verbruikt data met alles wat je doet. Hoe je het verbruikt hangt van het medium af. Een medium kan bijvoorbeeld een ouderwetse cd of dvd zijn, maar ook een MicroSD-kaart, USB-stick, cloud of SSD harde schijf. Deze datadragers hebben verschillende eigenschappen, maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: gegevens worden opgeslagen. Of het nu een Excel-document of bijvoorbeeld een foto is.

Wat is dataverkeer

Wat is dataverkeer?

Dataverkeer is het aantal bytes dat wordt verbruikt. Dat kan door het versturen van e-mail, websitebezoek en al het overige internetverkeer (ook via mobiel). Als mensen je website bezoeken en data downloaden dan hoort dat ook bij het verbruik van data.

"Printerservice heeft ervoor gezorgd dat alle data op een professionele manier is vernietigd. "

Printerservice is onze vaste leverancier voor labelprinters in onze productie en logistiek, altijd erg behulpzaam en met goede adviezen.

Pelican Rouge Coffee Roasters B.V.

Pelican Rouge Coffee Roasters B.V.

Printerservice heeft een prachtig scherm bij ons geleverd waar we onze producten en diensten goed op kunnen presenteren. Het advies, snelheid en het persoonlijk contact is top! Een aanrader!

Regina Eggink over Printerservice
Regina Eggink-Stolk - Eigenaar Some Time 

Doen wat je zegt en zeggen wat je doet! Daar staat Printerservice voor!

Dennis Verhoef over Printerservice
Dennis Verhoef - SEO Specialist Sliedrecht

De inktzwarte voorbeelden
van datalekken

Datalek bij Jeugdzorg

Datalek bij Jeugdzorg

Naast dossiers zijn ook interne e-mails van Jeugdzorg gelekt, samen met zo’n tweehonderd voicemailberichten. In deze audiobestanden bespreken hulpverleners de probleemsituaties bij gezinnen. In sommige voicemails is te horen hoe een moeder in paniek opbelt omdat ze vindt dat de organisatie niet goed voor haar kind zorgt. Ze krijgt naar eigen zeggen al weken geen contact met de zorginstelling.

Computer bij grofvuil - datalek

Computer bij grofvuil

Onlangs werd een computer bij het grof vuil gevonden die mogelijk van de secretaresse was van een groot bedrijf in Zuid-Holland. Op deze computer stond gevoelige informatie van het bedrijf wat gelukkig door alert optreden van de medewerkers van de vuilnisdienst niet in verkeerde handen is gekomen. Er is een onderzoek gestart hoe dit kon gebeuren. Verwacht wordt dat de imago schade groot zal zijn aangezien het hier om een bedrijf gaat dat vertrouwen moet uitstralen als het gaat om persoonsgegevens.

Datavernietiging op locatie? Printerservice staat voor je klaar.

Neem contact op


Afspraak maken voor datavernietiging ? Vul het contactformulier in.