Probleemoplossing bij 'printer herkent cartridge niet'
13 juli 2023 

Probleemoplossing bij 'printer herkent cartridge niet'

Er is niets frustrerender dan het willen afdrukken van een belangrijk document en geconfronteerd worden met het bericht 'printer herkent cartridge niet'. Wat het nog erger maakt, is dat dit probleem zich kan voordoen bij elke printer, of het nu een Epson, HP of een ander merk is.

Gelukkig zijn er verschillende methoden om dit probleem op te lossen. Maar soms is het ook nodig om een professional zoals Printerservice in te schakelen voor hulp. In dit artikel geven we je stapsgewijze instructies om dit probleem zelf op te lossen, evenals de voordelen van het inschakelen van een expert.

Wat te doen wanneer 'printer herkent cartridge niet ' verschijnt

De foutmelding 'printer herkent cartridge niet' kan verschillende oorzaken hebben, variërend van een defecte cartridge, een beschadigde chip tot een probleem met de printer zelf. Gelukkig zijn er oplossingen voorhanden.

Hieronder bespreken we drie van de meest voorkomende scenario's die je zou kunnen tegenkomen: een Epson printer die zijn cartridge niet herkent, een 123inkt printer met hetzelfde probleem en een HP printer die een vergelijkbare foutmelding geeft.

Epson printer resetten

Een van de veel voorkomende foutmeldingen bij Epson printers is 'Epson printer herkent cartridge niet'. Hoewel er verschillende mogelijke oorzaken kunnen zijn, is een eenvoudige oplossing die in veel gevallen werkt het resetten van de printer. Dit proces helpt bij het wissen van tijdelijke instellingen die problemen kunnen veroorzaken. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

  1. Schakel de printer uit en haal de stroomkabel eruit. Dit helpt om de stroom volledig van de printer te verwijderen en eventuele statische lading te verwijderen die de werking kan beïnvloeden.
  2. Wacht een paar minuten en sluit de stroomkabel weer aan zonder de printer in te schakelen. Dit geeft de printer de tijd om volledig af te koelen en eventuele resterende stroom te ontladen.
  3. Houd de aan/uit-knop 60 seconden ingedrukt. Dit helpt bij het resetten van de printer.
  4. Laat de aan/uit-knop los en wacht een paar minuten. Dit geeft de printer tijd om de reset volledig te verwerken.
  5. Schakel de printer in en controleer of het probleem is opgelost. Als dit het geval is, zou je nu zonder problemen moeten kunnen printen.

123inkt printer herkent cartridge niet

123inkt printer herkent cartridge niet: mogelijke oplossingen

Wanneer een 123inkt printer een nieuwe cartridge niet herkent, kan dit verschillende oorzaken hebben. Een veelvoorkomende reden is dat de printer de chip op de cartridge niet kan lezen. In dat geval is het de moeite waard om de volgende oplossingen te proberen:

  1. Herinstallatie van de cartridge: Verwijder de cartridge en installeer deze opnieuw. Zorg ervoor dat hij goed op zijn plaats zit en dat er geen fysieke barrières zijn die voorkomen dat de printer de chip leest.
  2. Reiniging van de chip: Controleer de chip op de cartridge. Als deze vuil of bedekt met inkt is, kan dit de lezing door de printer belemmeren. Gebruik een zachte doek om de chip voorzichtig schoon te maken.

Ik wil Printerservice inschakelen

HP printer herkent cartridge niet

HP-printers staan bekend om hun strikte beveiligingsprotocollen, die onder andere voorkomen dat ze bijgevulde of generieke cartridges herkennen. Dit kan ertoe leiden dat je de foutmelding 'HP printer herkent cartridge niet' krijgt, zelfs als de cartridge nieuw en goed geïnstalleerd is.

In dit geval is de oplossing eenvoudig maar misschien een beetje duurder dan je had gehoopt: het gebruiken van originele HP-cartridges. Hoewel deze vaak duurder zijn dan generieke of bijgevulde cartridges, bieden ze het voordeel dat ze meestal probleemloos werken met HP-printers.

De voordelen van het inschakelen van een professional zoals Printerservice

Printerproblemen, zoals een printer die toner niet herkent, kunnen complex zijn. Het inschakelen van professionals zoals Printerservice biedt verschillende voordelen. Onze technici hebben uitgebreide ervaring met alle soorten printerproblemen en kunnen helpen bij zowel het diagnosticeren als oplossen van het probleem.

Bovendien biedt Printerservice ondersteuning voor zowel particulieren als zakelijke klanten, en we streven ernaar om printerproblemen zo snel en efficiënt mogelijk op te lossen.


Onderhoud van de printer om problemen te voorkomen

Regelmatig onderhoud van je printer kan veelvoorkomende problemen zoals 'cartridge wordt niet herkend' helpen voorkomen. Of het nu een kantoorprinter of normale printer betreft.
Dit omvat het schoonhouden van de binnenkant van de printer, het regelmatig vervangen van cartridges, en het uitvoeren van routineonderhoudstaken zoals het reinigen van de printkoppen.

Meer oplossingen beschreven door Printerservice:

- Printer heeft foutstatus: oplossing voor alle merken
- Printers offline status oplossen
- Printer lang niet gebruikt
- Printerstuurprogramma niet beschikbaar

Een toekomst zonder printerproblemen

Stel je voor hoe het zou zijn om weer zonder printerproblemen te kunnen printen. Geen frustrerende foutmeldingen meer , geen uren meer verspillen aan het proberen op te lossen van problemen, en geen gemiste deadlines meer door printerproblemen. Bij Printerservice kunnen we die droom realiseren. Met onze professionele printerondersteuning kun je genieten van een soepele, betrouwbare printervaring. WIj zijn specialist in printer reparatie, printer installeren en printers kopen.

Hoewel het 'printer herkent cartridge niet' probleem frustrerend kan zijn, zijn er meerdere oplossingen beschikbaar. Het resetten van de printer, het opnieuw installeren van de cartridge of het inschakelen van professionals zoals Printerservice zijn enkele van de mogelijke oplossingen. Met de juiste zorg en ondersteuning kun je uitkijken naar een toekomst zonder printerproblemen.

Ik wil graag hulp

Over de schrijver
Ik ben Martin Kroonen, jouw go-to expert voor alles wat met printers te maken heeft. Mijn expertise strekt zich ver voorbij het leveren van printers uit.Of je nu advies nodig hebt over de beste printer voor je behoeften, hulp bij de installatie, of een oplossing voor een lastige printerstoring, ik sta klaar om je te helpen.Mijn kennis is niet alleen beperkt tot printers. Met actuele inzichten in IT en audiovisuele systemen bied ik een holistische benadering voor al jouw technologische uitdagingen. Of het nu gaat om het verbeteren van je netwerk of het opzetten van complexe AV-systemen, ik heb de kennis en vaardigheden om je te ondersteunen.Heb je een vraag of loop je tegen een probleem aan met je printer? Voel je vrij om contact op te nemen. Als jouw vertrouwde technologiepartner ben ik hier om al je print- en IT-uitdagingen aan te pakken.
Reactie plaatsen