Een printen shop benaderen of zelf kopiëren? De uitleg vind je hier
12 januari 2023 

Een printen shop benaderen of zelf kopiëren? De uitleg vind je hier

Een printen shop, ook wel bekend als een print shop, printing shop, kopiëerzaak of een print winkel, is een detailhandelbedrijf dat zich richt op het kopiëren, printen en verkopen van documenten en fotokopieën.

Maar is wat is nu eigenlijk voordeliger: naar een printen shop gaan of zelf een kwalitatieve multifunctional kopen? We vertellen het in dit artikel.

Wat is een printen shop precies?

Een printen shop is een plek waar je terecht kan voor het printen, kopiëren en/of scannen van documenten. Je kunt er ook terecht voor het afdrukken van foto’s. Doorgaans hebben printshops verschillende soorten printers en scanners. Je kunt er vaak ook terecht voor het binden van documenten.

Printshops zijn vaak gevestigd in winkelcentra, universiteitscampussen en zelfstandige locaties.

Wat is een printen shop

Fysiek en online printen shops

Er zijn twee soorten printen shops, online en fysiek. Online printen shops zijn websites waar je en fotokopieën kunt bestellen. Fysieke printen shops zijn bedrijven met een fysieke winkel, en je kunt er langsgaan om je documenten of fotokopieën af te halen.

Websites zoals Vistaprint, Drukzo en bijvoorbeeld Overnight prints zijn online printen shops. Een fysieke winkel zoals bijvoorbeeld Druk & Print is een fysieke print shop.

Voordelen van een print shop

Een print shop kan een uitkomst zijn als je snel een groot aantal kopieën van een document nodig hebt. Het is ook een goede plek om documenten te laten scannen als je ze wilt emailen of opslaan in de cloud. Printshops zijn ook een uitkomst als je foto’s wilt afdrukken in een speciale afdrukformaat, zoals een fotoboek.


Nadelen van een printing shop

Een printing shop is doorgaans duurder dan het zelf afdrukken van documenten. Als je veel documenten moet afdrukken, kan het dus voordeliger zijn om een kwalitatieve multifunctional aan te schaffen. Ook is het niet altijd even praktisch om naar een printen shop te gaan, voor als je snel documenten wilt afdrukken of scannen.

Daarnaast zijn printen shops ook niet zo flexibel.

Voordelen printen shopNadelen printen shop
Professionele bedrukking (hoge kwaliteit)Duurder dan zelf afdrukken
Een uitkomst als je zelf geen multifunctional hebtNiet altijd even snel (verwerkingstijd)
Er is veel mogelijk en je weet dat het goed isMinder flexibel
Handig voor speciale afdrukformatenPrintwerk moet opgehaald worden
Ontzorgen

Multifunctional of laten printen door shop?

Als je bedenkt of je een eigen multifunctional wilt aanschaffen of toch liever gebruikmaakt van een print shop, is het belangrijk om na te denken over je gebruiksgedrag. Als je maar af en toe een paar documenten moet afdrukken, is het niet voordelig om een eigen multifunctional aan te schaffen.

In dat geval is het beter om gebruik te maken van een print shop of online print shop. Als je echter vaker documenten moet afdrukken, kan het voordeliger zijn om een eigen multifunctional aan te schaffen. Het is dan wel belangrijk om te kiezen voor een multifunctional met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Kopiëermachine of printen shop

Ben je van plan om een kopieermachine / printer te kopen? Bij Printerservice ben je op het juiste adres: voor zowel printen shops als voor particulieren.

Ik wil graag advies

Wat is goedkoper: naar een printen shop gaan of zelf kopiëren?

Het is niet altijd even duidelijk wat nu precies goedkoper is: naar een print shop of zelf kopiëren? Dit hangt namelijk af van verschillende factoren, zoals het aantal kopieën dat je moet maken, de kwaliteit van de kopieën en de prijs van de multifunctional. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de kosten per kopie. Op deze manier kun je namelijk bepalen welk alternatief het voordeligst is.

Als je weinig kopieën moet maken, is het bijvoorbeeld voordeliger om ze te laten maken in een printen shop. Als je echter veel kopieën moet maken, kan het voordeliger zijn om een eigen multifunctional aan te schaffen.

"Vandaag de dag heb je al voor een paar tientjes in de maand een A3 kleuren multifunctional, die bijna geen extra kosten geeft als je weinig afdrukt. Je zit niet meer aan grote print volumen vast zoals dat vroeger was."  - Martin Kroonen - Printerservice

Conclusie

Uit al het bovenstaande blijkt dat het belangrijk is om goed na te denken over je gebruiksgedrag voordat je een kopiëermachine ( multifunctionalaanschaft. Als je maar af en toe een paar documenten moet afdrukken, is het niet voordelig om een eigen kopiëermachine aan te schaffen. In dat geval is het beter om gebruik te maken van een printen shop of online printen.

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar

Over de schrijver
Ik ben Martin Kroonen, jouw go-to expert voor alles wat met printers te maken heeft. Mijn expertise strekt zich ver voorbij het leveren van printers uit.Of je nu advies nodig hebt over de beste printer voor je behoeften, hulp bij de installatie, of een oplossing voor een lastige printerstoring, ik sta klaar om je te helpen.Mijn kennis is niet alleen beperkt tot printers. Met actuele inzichten in IT en audiovisuele systemen bied ik een holistische benadering voor al jouw technologische uitdagingen. Of het nu gaat om het verbeteren van je netwerk of het opzetten van complexe AV-systemen, ik heb de kennis en vaardigheden om je te ondersteunen.Heb je een vraag of loop je tegen een probleem aan met je printer? Voel je vrij om contact op te nemen. Als jouw vertrouwde technologiepartner ben ik hier om al je print- en IT-uitdagingen aan te pakken.
Reactie plaatsen