Printer leasen: alle benodigde info (zakelijk & particulier)
11 december 2022 
in leasen

Printer leasen: alle benodigde info (zakelijk & particulier)

Printer leasen? Als je een nieuwe printer wilt aanschaffen, heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. Je kunt de printer kopen, maar je kunt hem ook leasen.

In dit artikel geven we je meer informatie over het leasen van een printer, zowel zakelijk als particulier. We bespreken de voor- en nadelen van het leasen en geven je een indicatie van de kosten.

Een printer leasen, wat is dat eigenlijk?

Bij het leasen van een printer betaal je maandelijks of jaarlijks een vast bedrag. In ruil hiervoor mag je de printer gebruiken voor de duur van het contract. Na afloop van het contract kun je de printer kopen of weer verlengen.

Een printer leasen, wat is dat eigenlijk?

Zakelijke printer leasen versus printer leasen particulier

Een zakelijke printer leasen is voornamelijk bedoeld voor bedrijven. Dit heeft te maken met de fiscale voordelen. Als je een printer least voor je bedrijf, mag je de lease-kosten aftrekken van de winst.

Dit is niet mogelijk bij particulier printer leasen. Daarnaast is de looptijd van een zakelijk lease-contract vaak korter dan een particulier contract. Dit komt omdat de prijs van printers vaak sneller daalt dan de looptijd van het contract.

Zakelijke printer leasen? Printerservice staat voor je klaar

Verschil tussen printer leasen en printer huren

Een andere mogelijkheid om aan een printer te komen is door de printer te huren. Dit is echter niet hetzelfde als het leasen van een printer. Bij het huren van een printer betaal je een vast bedrag per maand of per jaar. Daarvoor mag je de printer gebruiken voor een bepaalde periode.

Na deze periode moet je de printer weer inleveren. Bij het leasen van een printer heb je de optie om de printer na afloop van het contract te kopen.

Ik wil graag advies

Wat zijn de voor- en nadelen van een printer leasen?

De voordelen van een printer leasen is dat je geen aanschafkosten hebt. Je tekent een contract en betaalt alleen maandelijks of jaarlijks een vast bedrag. Daarbij heb je geen zorgen over de afschrijving van de printer, want dat regelt het bedrijf waar je de printer least.

Bovendien kun je gemakkelijk een nieuwe printer aanschaffen als de technologie verouderd is.

Een groot voordeel van het leasen van een printer bij Printerservice is dat je volledig wordt ontzorgt. Voor een vast bedrag krijg je de beste service, een toner en nieuwe machine! - Martin Kroonen (Printerservice).

Een groot nadeel is dat je aan het lease-contract gebonden bent voor de duur van het contract. Als je de printer eerder wilt opzeggen, kun je dat alleen doen als je bereid bent om een boete te betalen.

Bovendien zijn de kosten voor het leasen van een printer vaak hoger dan de aanschafkosten van een printer.


Voordelen Nadelen
Geen aanschafkosten, alleen maandelijks of jaarlijks een vast bedrag.Gebonden voor de duur van het contract
Geen zorgen over de afschrijving van de printerEr moet een boete betaald worden als je eerder wilt opzeggen
Gemakkelijk een nieuwe printer aanschaffenTotaalkosten van leasen van een printer liggen vaag hoger dat de aanschafkosten
Goede service!

Wat kost een printer leasen (printer leasen prijzen)?

De kosten van het leasen van een printer zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de prijs van de printer, de looptijd van het contract en de voorwaarden van het leasing-bedrijf.

Gemiddeld gezien zijn de kosten voor het leasen van een printer hoger dan de aanschafkosten van een printer. Dit is echter niet altijd het geval. Het is afhankelijk van de looptijd van het contract en de prijsontwikkeling van de printer. Bij een kort contract en een hoge prijsontwikkeling van de printer is het leasen voordeliger dan de aanschaf.

Bij Printerservice zetten we de printvolume niet hoog, maar reëel of zelfs erg laag. Dit heeft als voordeel dat je alleen maar afrekent wat je verbruikt.

Printer leasen of kopen: conclusie

Als je een nieuwe printer wilt aanschaffen, heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. Je kunt de printer kopen, maar je kunt hem ook leasen. In dit artikel hebben we je meer informatie gegeven over het leasen van een printer, zowel zakelijk als particulier. We hebben de voor- en nadelen besproken en je handige informatie gegeven over de kosten.

De conclusie is dat leasen in veel gevallen onder aan de streep duurder is dan een printer kopen, maar dat het tegenwoordig niet meer zoveel scheelt (en soms zelfs voordeliger is). Bovendien is de service bij het leasen van een printer een enorm toegevoegde waarde.

Zijn de printers offline of is er een printer reparatie nodig? Bij het leasen van een printer kun je gebruik maken van de service van Printerservice zonder extra kosten. Dit geldt ook voor in het installeren van een printer.

Bekijk ook eens deze videovoorbeeld hieronder.


Van een kantoor printer leasen tot aan een multifunctional printer leasen

En of het nu gaat om een a3 printer leasen, een canon printer leasen of kyocera printer leasen; Printerservice staat voor je klaar. Wij helpen je graag bij het vinden van de printer die het beste bij je past. Laat je inspireren in onze 'online printer winkel'.

Ik wil advies over het leasen van een printer

Over de schrijver
Ik ben Martin Kroonen, jouw go-to expert voor alles wat met printers te maken heeft. Mijn expertise strekt zich ver voorbij het leveren van printers uit.Of je nu advies nodig hebt over de beste printer voor je behoeften, hulp bij de installatie, of een oplossing voor een lastige printerstoring, ik sta klaar om je te helpen.Mijn kennis is niet alleen beperkt tot printers. Met actuele inzichten in IT en audiovisuele systemen bied ik een holistische benadering voor al jouw technologische uitdagingen. Of het nu gaat om het verbeteren van je netwerk of het opzetten van complexe AV-systemen, ik heb de kennis en vaardigheden om je te ondersteunen.Heb je een vraag of loop je tegen een probleem aan met je printer? Voel je vrij om contact op te nemen. Als jouw vertrouwde technologiepartner ben ik hier om al je print- en IT-uitdagingen aan te pakken.
Reactie plaatsen