Datavernietiging

Veilig met data omgaan? Datavernietiging door een professioneel bedrijf biedt uitkomst.

Ik wil meer informatie


Datavernietiging? Laat onze specialist er naar kijken

Voorkomt problemen

Professionele service voor audiovisuele oplossingen

datavernietiging door gecertificeerd personeel

Gecertificeerd

Onze monteurs zijn gekwalificeerd en gecertificeerd.

Datavernietiging door heel Nederland.

Door heel Nederland

Datavernietiging doen we door heel Nederland.

waarom datavernietiging

Waarom is datavernietiging nodig?

In de huidige tijd wordt het steeds belangrijker om veilig data te wissen. Zeker met de komst van de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) loop je nog meer kans om verantwoordelijk te worden gehouden voor datalekken. We adviseren je om, bij het vervangen of defect raken van apparatuur, jouw data, gecertificeerd te laten vernietigen door een professioneel bedrijf. Uiteraard kan Printerservice Barendrecht je daarbij helpen.

Veelgestelde vragen over datavernietiging / datalek

wat is een datalek

Wat is een datalek?

Bij een datalek krijgen derde personen toegang tot of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens bij een organisatie, terwijl dit niet de bedoeling is van deze organisatie.

Wanneer datalek melden

Wanneer datalek melden?

Wanneer er een datalek bevestigd is, moet dit direct gemeld worden. Het is verplicht om binnen 72 uur dit te melden. De meldplicht datalekken houdt in dat organisaties per direct een melding moeten doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wanneer er sprake is van een ernstig datalek.

Het datalek moet ook gemeld worden aan de betrokkenen (de mensen van wie de persoonsgegevens zijn gelekt).

datavernietiging harde schijf

Doen jullie ook aan datavernietiging harde schijf?

Wij wissen alle vertrouwelijke data op datadragers fysiek en digitaal. Dus ook een harde schijf. Onze shredder vernietigt 200 + harde schijven en datadragers per uur. De overblijfselen zijn metaal en plastic. 

Printerservice kan alle data snel en gecertificeerd vernietigen. Inclusief garantiecertificaat en recycling.

  • Volledige datavernietiging
  • Veilig, snel en gecertificeerd
  • Voor elk aantal
  • Ontvang na datavernietiging en recycling een certificaat

Vraag om de harde schijf vernietigen kosten
Wanneer verbruik je data

Wanneer verbruik je data?

Je verbruikt data met alles wat je doet. Hoe je het verbruikt hangt van het medium af. Een medium kan bijvoorbeeld een ouderwetse cd of dvd zijn, maar ook een MicroSD-kaart, USB-stick, cloud of SSD harde schijf. Deze datadragers hebben verschillende eigenschappen, maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: gegevens worden opgeslagen. Of het nu een Excel-document of bijvoorbeeld een foto is.

Wat is dataverkeer

Wat is dataverkeer?

Dataverkeer is het aantal bytes dat wordt verbruikt. Dat kan door het versturen van e-mail, websitebezoek en al het overige internetverkeer (ook via mobiel). Als mensen je website bezoeken en data downloaden dan hoort dat ook bij het verbruik van data.

"Printerservice heeft ervoor gezorgd dat alle data op een professionele manier is vernietigd. "

Printerservice is onze vaste leverancier voor labelprinters in onze productie en logistiek, altijd erg behulpzaam en met goede adviezen.

Pelican Rouge Coffee Roasters B.V.

Pelican Rouge Coffee Roasters B.V.

Printerservice heeft een prachtig scherm bij ons geleverd waar we onze producten en diensten goed op kunnen presenteren. Het advies, snelheid en het persoonlijk contact is top! Een aanrader!

Regina Eggink over Printerservice
Regina Eggink-Stolk - Eigenaar Some Time 

Doen wat je zegt en zeggen wat je doet! Daar staat Printerservice voor!

Dennis Verhoef over Printerservice
Dennis Verhoef - SEO Specialist Sliedrecht

De inktzwarte voorbeelden
van datalekken

Datalek bij Jeugdzorg

Datalek bij Jeugdzorg

Naast dossiers zijn ook interne e-mails van Jeugdzorg gelekt, samen met zo’n tweehonderd voicemailberichten. In deze audiobestanden bespreken hulpverleners de probleemsituaties bij gezinnen. In sommige voicemails is te horen hoe een moeder in paniek opbelt omdat ze vindt dat de organisatie niet goed voor haar kind zorgt. Ze krijgt naar eigen zeggen al weken geen contact met de zorginstelling.

Computer bij grofvuil - datalek

Computer bij grofvuil

Onlangs werd een computer bij het grof vuil gevonden die mogelijk van de secretaresse was van een groot bedrijf in Zuid-Holland. Op deze computer stond gevoelige informatie van het bedrijf wat gelukkig door alert optreden van de medewerkers van de vuilnisdienst niet in verkeerde handen is gekomen. Er is een onderzoek gestart hoe dit kon gebeuren. Verwacht wordt dat de imago schade groot zal zijn aangezien het hier om een bedrijf gaat dat vertrouwen moet uitstralen als het gaat om persoonsgegevens.

Datavernietiging op locatie? Printerservice staat voor je klaar.

Neem contact op


Afspraak maken voor datavernietiging ? Vul het contactformulier in.